main-bg

Njoftim nga mbledhja e KQZ-së

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mbajti mbledhjen e radhës të kryesuar nga kryetarja, Valdete Daka.

Në këtë mbledhje, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve certifikoi rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të raundit të dytë për Kryetar të Komunave: Prishtinë, Prizren, Klinë, Rahovec dhe Ferizaj.


PRIZREN

Emri i subjektit politik

Vota

Përqindja

MTAHER HASKUKA

Lëvizja VETËVENDOSJE

25 949

50.36%

SHAQIR TOTAJ

PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS

25 577

49.64%

PRISHTINË

SHPEND AHMETI

Lëvizja VETËVENDOSJE

42 262

50.22%

ARBAN ABRASHI

LIDHJA DEMOKRATIKE E KOSOVËS

41 897

49.78%

RAHOVEC

SMAJL LATIFI

ALEANCA PËR ARDHMËRINË E KOSOVËS

10 561

50.70%

IDRIZ VEHAPI

PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS

10 271

49.30%

KLINË

ZENUN ELEZAJ

ALEANCA PËR ARDHMËRINË E KOSOVËS

8 397

51.62%

SOKOL BASHOTA

PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS

7 869

48.38%

FERIZAJ

AGIM ALIU

PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS

24 384

56.18%

MUHARREM SVARQA

LIDHJA DEMOKRATIKE E KOSOVËS

19 016

43.82%


Në vazhdim të mbledhjes, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve certifikoi Listën Përfundimtare të Votuesve për përsëritjen e zgjedhjeve për Kryetar të Komunës së Istogut, që do të mbahen më 17 dhjetor 2017. Lista Përfundimtare e Votuesve brenda Komunës së Istogut përmban 49 mijë e 150 emra të votuesve.


Ndërsa numri i votuesve nga jashtë Kosovës është 85, pasi këta votues gjatë periudhës së konfirmimit dhe verifikimit (2 dhjetor – 6 dhjetor) kanë sjellur dëshmi zyrtare shtesë për adresën e vendbanimit jashtë Kosovës dhe numrin kontaktues. Kurse, votuesit e regjistruar jashtë Kosovës (16 korrik – 23 gusht 2017) që nuk kanë dërguar dëshmi zyrtare shtesë janë kthyer si votues në listën votuese brenda Kosovës, sipas adresave të tyre në Regjistrin Qendror Civil.